Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев  е декларирал, че притежава

...
Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев  е декларирал, че притежава
Коментари Харесай

Асен Васиев декларирал само апартамент от 54 квадрата и 66 хиляди лева на влог

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев  е заявил, че има само дребен апартамент от 54 квадрата в столицата, който е придобил през 2016 година против 58 хиляди лв. и влог със 66 060 лева в него. Това демонстрира встъпителната му имуществена заявления, оповестена от КПКОНПИ през днешния ден. Не е заявил коли, аграрни земи или заеми, написа Novini.bg.

Кирил Петков употребява непознат апартамент, има два влога и има сладкарницата на жена си Линда. До 7 май м.г., т.е. към назначението му за длъжностен министър на финансите, Асен Василев е бил едноличен притежател на капитала на „ СТВ Консълтинг “ ЕООД и шеф на сдружението. На тази дата той е продал собствеността си на Марио Сотиров против сума, която не е упомената в протокола.

От документа се вижда, че в действителност непрекъснатият адрес по персонална карта на Асен Василев е в Хасково.

Според декларацията на Асен Василев на същата дата – 7 май м.г., той е продал на същия Марио Сотиров и собствеността си във компанията „ Пробитас “ ЕООД. Асен Василев е загатнал в декларацията си, че има и 100% от „ Акселберт “ ЕООД, само че компания с такова име не може да бъде открита в Търговския указател.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР